Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜMÜ

“KIRILGAN YAŞAMLAR” PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

.

“KIRILGAN YAŞAMLAR” PROJESİ

“Sürdürülebilirlik, Deprem ve Sosyal Sorumluluk Projesi”

 

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünün “Kırılgan Yaşamlar” adlı proje çalışmaları, iç paydaşı olan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile başladı.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde bahar yarıyılında Sürdürülebilir Tasarım dersi kapsamında Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde öğrencilerin yaptığı maketler kullanılarak “sürdürülebilirlik” ve “deprem” teması üzerine “sosyal sorumluluk” projesi yapılıyor.

Sürdürülebilir Tasarım dersinde Geleneksel Türk Sanatları öğrencileri ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin maket çalışmaları ile ortak yapacakları bu çalışmada “sürdürülebilirlik ve deprem felaketi” konusunda sosyal sorumluluk ve farkındalık projesi gerçekleştirecektir. Geleneksel Türk Sanatları öğrencileri ipler, dokumalar, örgüler, kumaşlar ve çini bezemeler ile bina maketlerine farklı tasarımlar ve uygulamalar yapacaktır.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrenci maketleri ve Geleneksel Türk Sanatları öğrenci uygulamaları Nisan 2025’de “KIRILGAN YAŞAMLAR” adıyla NFK Fuaye alanında sergilenecektir.

Maket çalışmasında bir cadde üzerinde bina yapıları ve peyzaj canlandırması yapılacak olup Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Tolga Özden, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Melda Açmaz Özden, Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tülay Cengiz Taşlı koordinatörlüğünde öğrencileri ile gerçekleştirilecektir.

Maket binaların “yaşam alanı” şeklinde tasarım ve uygulaması ise Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde Sürdürülebilir Tasarım dersi öğrencileri ile Doç. Dr. Berna İleri koordinatörlüğünde yapılacaktır.