GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜMÜ

Doç. İrem Pala I. ULUSAL “GELENEĞİN İZİNDE” GELENEKSEL TÜRK SANATLARI SEMPOZYUMU & SERGİSİ VE BÖLÜM BAŞKANLARI TOPLANTISI’na katıldı

.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’ nün Konya Selçuklu Belediyesi desteği ile 25-26 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlediği, merhum hattat Prof. Dr. Fevzi GÜNÜÇ’e armağan edilen I. ULUSAL “GELENEĞİN İZİNDE” GELENEKSEL TÜRK SANATLARI SEMPOZYUMU & SERGİSİ VE BÖLÜM BAŞKANLARI TOPLANTISI’na Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü adına Doç. Dr. İrem Pala katıldı. Sergide, Pala yanısıra bölümümüz öğretim elemanlarından Doç. Dr. Berna İleri’nin eseri sergilendi.

Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinin işleyişinin konu edildiği “bölüm başkanları toplantısı”nda, Bölümümüz adına davetli olarak katılan Doç. Dr. İrem Pala yanısıra ülkemizde aktif olarak eğitim veren 28 üniversiteden Afyon Kocatepe, Akdeniz, Ankara Hacı Bayram Veli, Atatürk, Bolu Abant İzzet Baysal, Bursa Uludağ, Dokuz Eylül, Fatih Sultan Mehmet Vakıf, Hacı Bayram, Karamanoğlu Mehmetbey, Kırşehir Ahi Evran, Kocaeli, KTO Karatay, Marmara, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Necmettin Erbakan, Sakarya, Selçuk, Süleyman Demirel, Uşak Üniversitelerinin, bölüm başkanları- temsilcileri, alanında geçmişte idarecilik de yapmış olan alanın öncülerinden olan hocalarımızın katkısı ile birikimler değerlendirildi.

Doç Dr. İrem Pala’nın “Güzel Sanatlar Fakülteleri Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’ndeki Çini Alanının Kapsamına Dair Notlar” başlıklı bildirisi ile katıldığı Sempozyumun ilk oturumunda ise gTs alanının, kaynak yayınlarının yazarlarından olan, Prof. Dr. M. Uğur Derman “Hattat Halim Özyazıcı'ya Dair” -Prof. Dr. F. Çiçek Derman “Müzehhip Muhsin Demironat” -Prof. Dr. Şerife Atlıhan “Anadolu’da Kilim Geleneği ve Günümüzdeki Durumu” -Prof. Dr. Aydın Uğurlu “Geleneksel Sanatlarda Güzel, Güzellik ve Sanat Kavramları” -Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz “Hat San’atı ve Konya” -Dr. Öğr. Üyesi İnci A. Birol “Geleneğin Sanatla Buluşması” başlıklı konuşmaları ile deneyimlerinin izlenme olanağı sunuldu. İlgili etkinliğin detayları ve güncellemeler için bakınız: https://gts.selcuk.edu.tr/