GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜMÜ

MEB Güzel Sanatlar Liseleri Çalıştayı

.

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. İrem Pala, 30-31 Ocak 2023 tarihleri arasında, Ankara Çankaya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Güzel Sanatlar Liseleri; Müzik, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Görsel Sanatlar ve Tiyatro alanlarında öğretim programını geliştirme amaçlı çalıştaya katıldı.

Çalıştayda, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi – Ankara Müzik Ve Güzel Sanatlar Üniversitesi – Atatürk Üniversitesi – Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi – Dokuz Eylül Üniversitesi - Kastamonu Üniversitesi - Marmara Üniversitesi - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi – Selçuk Üniversitesi – Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Geleneksel Türk Sanatları alanındaki akademisyenleri ile MEB Güzel Sanatlar Liseleri, program geliştirme uzman ve yetkilileri bilgi alışverişinde bulundu. Çalıştay sonucunda MEB Güzel Sanatlar Liseleri, Geleneksel Türk Sanatları alanında müfredat ve ders kitabı oluşturma sürecine başlamıştır.