Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜMÜ

Azerbaycan Karabağ Mutfağı konulu Konferans ve Çalıştay planlaması

24 Eylül 2022 tarihinde, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Gastronomi Bölüm Başkanı Ferah Özkök, ÇOMÜ GSF Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Minara GULİYEVA JAMSHIDI ve Çanakkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği başkanı Osman Demirci Azerbaycan'ın  Karabağ Mutfağı konusunda ön görüşme amaçlı toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Mutfak ve sanat, arkeoloji, estetik, aşk, tasavvuf, halkbilimi konusunda konferans ve Azerbaycan'nın Karabağ Mutfağı ile ilgili atölye çalışması düzenlenmesi planlanmıştır. Azerbaycan Aşçılar federasyonu başkanı Prof. Dr. Tahir Amiraslanov başkanlığında ve  usta aşçılar
ROYAL BAKHISHOV
SALTANAT HASANOVA
ABDULLA AMIRASLANOV
AYSEL SULTANOVA 
AZIZAGHA NABIYEV 
ELNURA HUSEYNOVA
RAHMAN ALAKBAROV ÇOMÜ Turizm ve GSF ortaklığında üniversitemize davet edilmiştir.

29 Kasım 2022 tarihinde GSF, Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu'nda düzenlenecek konferans ve atölye çalışmaları için Dernek Başkanı Prof. Dr. Tahir AMIRASLANOV’un Azerbaycan'ın Karabağ Mutfak Kültürü ile ilgili konferans verecek olup ayrıca anılan program için Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine atölye çalışması yapacaktır.