GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜMÜ

Türk Japon Diplomatik İlişkilerinin 100. yılında Öğr. Gör. Dr. İsmail Öztürk'ün Hat Sanatı Etkinlikleri

Bölümümüz hocalarından Öğr. Gör. Dr. İsmail Öztürk, Türk Japon Diplomatik İlişkilerinin Tesisinin 100. yılı kapsamında İzmir ve İstanbul’da düzenlenen etkinliklere katıldı. Japon kaligrafisi ve geleneksel hat sanatının uygulamalarının yapıldığı gösterilerin ilki 13 Mayıs 2024 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Salonu’nda gerçekleştirildi. Benzer içeriğe sahip gösteriler 20 Mayıs 2024’te İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi (İYTE) Kütüphane Gösteri Merkezi’nde, 23 Mayıs 2024’te ise etkinliklerin paydaşlarından İstanbul Japonya Konsolosluğu’nun ev sahipliğinde Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.