Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜMÜ

2021 Yunus Emre, Ahi Evran, Hacı Bektaş-ı Veli Yılı Davetli Geleneksel Türk Sanatları Sergisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından “2021 Yunus Emre, Ahi Evran, Hacı Bektaş Veli Yılı Davetli Ulusal Geleneksel Türk Sanatları” Sergisi’nin açılışı yapılmıştır.

UNESCO 40. Genel Konferans kararıyla 2021 yılı için ülkemizin önerisi ve Azerbaycan, İran İslam Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya ve Romanya’nın desteğiyle Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü; Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kuzey Makedonya ve Özbekistan’ın desteğiyle Yunus Emre’nin Vefatının 700. Yıl Dönümü; Kuzey Makedonya ve Romanya’nın desteğiyle İran ve Azerbaycan ile ortak dosya olarak Ahi Evran’ın Doğumunun 850. Yıl Dönümü UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri Programına alınmıştır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Türk Kültür tarihine damgasını vurmuş bu kişilikleri daha iyi anlamak, anlatmak ve anmak amacıyla ülkemizin üniversitelerinde Geleneksel Türk Sanatları alanında sanatsal ve akademik çalışmalar yapan akademisyenlerin katılımlarıyla 22 Aralık 2021’de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, GSF, NFK Fuaye alanında bir sergi düzenlemiştir. Sergi açılışında GSF Dekanı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. İrem Pala ile bölüm öğretim elemanları yer alırken ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, Çanakkale İŞKUR Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir açılışa katılarak onurlandırdı.

Kültürel değerlerimize ve zenginliklerimize toplum olarak sahip çıkmamızın ne kadar önemli olduğunun altını çizmek amacıyla düzenlenen “2021 Yunus Emre, Ahi Evran, Hacı Bektaş Veli Yılı Davetli Ulusal Geleneksel Türk Sanatları” sergisinde, Geleneksel Türk Sanatları alanında eserler veren akademisyen sanatçıların, minyatür, tezhip, hat, ebru, geleneksel Türk seramiği (çini), kat’ı, kalemişi, keçe, kumaş desenleri, kumaş baskı, dokuma, batik, deri ve ipek gibi sanat dallarıyla ifade ettikleri eserleri izlemek mümkün olacaktır. Sergi, 07 Ocak 2022 tarihine kadar, üniversiteye ve Çanakkale halkına hafta içi 09:00-17:00 saatleri arasında açıktır.